پرش به محتوا

نویسندگی و سن‌و‌سال؟ نویسندگانی که دیر شروع کردند

نویسندگانی که کارشان را دیر شروع کردند

اگر روزگاری نویسنده شدن و سفر به دنیای پر رمز و راز خیال رویای شما بوده و به هر علتی نتوانستید آن را محقق کنید؛ حسرت خوردن ممنوع؛ هنوز فرصت هست! تفاوتی نمی‌کند در هر سن وسالی که باشید می‌توانید رویای دیرینه خود را به واقعیت پیوند بزنید.

برای اثبات ادعای خود، شواهد زنده داریم! کسانی که مانند شما به کلامی معروف، سنی از سرشان گذشته بود اما اینک نویسنده‌ای مشهور و صاحب نام شده‌اند. اجازه ندهید سن شناسنامه‌تان، شما را به غل و زنجیر بکشاند و برایتان تصمیم بگیرد.

البته قبول داریم افراد موفق، غالبا از دوران کودکی به دنبال رویای خود رفتند، نمونه‌هایی از این قبیل فراوان است و با کمی جست و جو نمونه‌های زیادی در اطرافتان پیدا می‌کنید.

به طور مثال فوتبالیست‌ها، موسیقی‌دان‌ها، نقاش‌ها و… که بیشتر آن‌ها از همان دوران کودکی مهارت‌های پایه را شروع کردند، ما هم این حقیقت را کتمان نمی‌کنیم!

اما شاید این نکته برای شما جالب باشد افرادی هستند که در دوران پویایی ذهن؛ یعنی کودکی و جوانی علاقه‌شان را دنبال نکردند، اما شجاعت این را داشتند که در دوران میانسالی خود، رویای خاموش خود را مثل آتش زیر خاکستر شعله‌ور کنند و تبدیل به یک اسطوره جهانی شوند.

باز هم تاکید می‌کنیم حسرت خوردن را کنار بگذارید و دست بکار شوید چگونه؟! این را ما در این مقاله به شما خواهیم گفت شما با الگوگیری از نویسندگانی که دیر شروع کردند می‌توانید، ایده بگیرید و راه متناسب با شرایط خود را خلق کنید.

بنابراین همین الان جمله «از من گذشته و این حرف‌ها را» از ذهن خود پاک کنید و با ما همراه شوید، با خواندن زندگینامه هر نویسنده‌ای رازی فاش می‌شود که امکان دارد در زندگیتان تحول بزرگی رقم بزند!

زندگینامه نویسندگان موفق که دیر شروع کردند

نویسندگان موفقی وجود دارند که مسیر پراحساس ادبیات را پس از تجربه‌های مختلف، در زندگی آغاز کردند. این نشانگر آن است که برای نویسنده شدن، محدودیت سنی وجود ندارد و مهمترین عامل موفقیت، داشتن پشتکار و علاقه است. در ادامه این بحث به چند نمونه از نویسندگانی با شروع دیرهنگام، اشاره می‌کنیم:

۱. جی کی رولینگ: نویسنده کتاب هری پاتر

جوآن رولینگ، خالق مجموعه‌ هری پاترکه داستان‌های پرفروش آن در جهان غوغایی به پا کرد، از تأثیرگذارترین نویسندگانی بود که در سن بالا، اقدام به این کار کرد. این نویسنده با خلق دنیای جادویی و ماجراجویی‌های پرچالش، توانست نگاه میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا را، مجذوب خود کند.

خانم رولینگ سال ۱۹۶۵ در کشور انگلستان متولد شد، کودکی او پر از چالش‌های فراوان بود مادراو به بیماری مبتلا بود و پدرش هم توان اداره اقتصادی خانواده را نداشت. رولینگ زندگی تحت فشاری را سپری کرد اما این تجربه‌های تلخ، باعث یک توفیق بزرگ در زندگی او شد چرا که از او یک شخص با دیدگاهی عمیق ساخت! حتما در آثار او متوجه عمق داستان و توانایی او در خلق شخصیت‌های پراحساس و پیچیده او شده‌اید.

او بعد از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه، زندگی ماجراجویانه خود را با سفرهای مختلف شروع کرد. یکی از مقصد‌های سفر او کشور اسکاتلند بود که در نهایت همانجا ماندگار شد و سپس ایده خلق داستان هری پاتر در ذهن او شکل گرفت.

رولینگ در مدت نگارش و تکمیل ایده اصلی اوج مشکلات و فراز و فرودها را تجربه کرد، جدایی از همسرش و مشکلات مالی، او را در تنگنا قرار داد. بنابراین برای گذران زندگی و رسیدن به هدفش که اتمام نگارش کتاب‌‌ هری پاتر بود در کافه‌ و رستوران‌ها کار می‌کرد و اوقات بیکاری می‌نوشت و با فنجان‌های متعدد قهوه و چای، بار خستگی‌اش را کاهش می‌داد. نگارش کتابش پایان یافت، اما مشکلاتش خیر! مثل عشقی بود که اولش آسان اما در اصل شروع مشکل‌هایش بود! کتابش چندین بار از سوی ناشران رد شد تا بالاخره ناشر بریتانیایی تبار حاضر شد نخستین کتاب او یعنی هری پاتر را منتشر کند و اینجا نقطه عطف در زندگی جی رولینگ و صد البته ادبیات کودک آغاز شد! با هر بار انتشار کتاب جدید هری پاتر، محبوبیت رولینگ دوچندان می‌شد، تا جایی که فیلم‌های اقتباسی کتاب‌ها هم، موفقیتی چشمگیر را رقم زدند.

رولینگ بعد از کسب این موفقیت، به نگارش کتاب‌های دیگری پرداخت که باز هم‌ با استقبال خوبی مواجه شد. رولینگ توانست با خلق دنیای جادویی هری پاتر، به یکی از پرفروش‌ترین نویسندگان در جهان تبدیل شود و الهام‌بخش کسانی شد که سن بالای خود را مانع موفقیت در دنیای نویسندگی می‌دانستند.

اواینک اسطوره‌ای از یک فرد با پشتکار و اراده است که سن و سالش او را محدود نکرد و به رویاهای بزرگ خود دست پیدا کرد.

۲. ریموند چندلر (Raymond Chandler)

جناب چندلر هم شروعی دیرهنگام به این عرصه داشت، چندلر تا سن ۵۱ سالگی حسابداری بود که گاهی اوقات می‌نوشت، و نوشتن فقط جنبه سرگرمی برای او داشت‌.

اما موفقیت او با رمان “خواب بزرگ” (The Big Sleep) شروع شد! تا جایی که به یکی از مهم‌ترین نویسندگان در ژانر جنایی تبدیل شد. سبک نوشتاری چندلر خاص و منحصر به فرد بود، شخصیت‌پردازی‌های او در داستان‌هایش عمیق روایت می‌شد، به طور مثال شخصیت کاراگاه فیلیپ مارلو، یکی از جلوه‌های ویژه تصویر ذهنی یک کاراکتر در داستان است.

۳. مری ویزلی (Mary Wesley)

ویزلی، در سن ۵۷ سالگی نخستین کتاب خود را منتشر کرد که در زمینه کودک بود. او فقط به یک ژانر اکتفا نکرد و در سن ۷۰ سالگی، سری به دنیای خیالی و به تصویر کشیدن رمان‌های رده بزرگسال زد و پاشنه آشیل او، رمان “چمنزار بابونه” (The Camomile Lawn) بود که یک موفقیت تجاری و ادبی برای او محسوب می‌شد. مری با سبک نوشتاری ویژه خود، طنزهای تلخ و روایت‌های بی‌پیرایه و صریحی را نشر داد، نوشته‌هایی که به طور خاص در توصیف روابط انسانی، به خوبی عمل کرده است.

۴. فرانک مک‌کورت (Frank McCourt)

مک‌کورت در سن ۶۶ سالگی، دست به انتشار رمان خودزندگی‌نامه‌اش با نام “خاکسترهای آنجلا” (Angela’s Ashes) به شهرتی بی‌نظیر و جهانی رسید.

داستان موفقیت او از زمانی آغاز شد که این رمان، جایزه پولیتزر را نصیب صاحب اثرش کرد وتوانست به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ تبدیل شود.

او با لحنی ساده و روان، داستان تلخی‌های کودکی خودش را در کشور ایرلند روایت کرده است.

۵. لورا اینگلز وایلدر (Laura Ingalls Wilder)

وایلدر در سن ۶۰ سالگی خود اولین کتابش را منتشر کرد، کتابی که از سری کتاب‌های “خانه کوچک” (Little House) بود.

موفقیت او به دلیل انتخاب و استعداد عجیبش به نوشتن در این سری از کتاب‌ها بود که توانست عنوان محبوب‌ترین آثار ادبی در حوزه کودکان را بگیرد و همچنان الهام‌بخش برای تعداد زیادی از افراد است. او با انتخاب سبک نوشتاری ساده و صمیمی، به زندگی در غرب وحشی آمریکا در قرن نوزدهم پرداخته است.

۶. ریچارد آدامز (Richard Adams)

آدامز در سن ۵۲ سالگی با انتشار رمان خود با عنوان “تپه خرگوش‌ها” (Watership Down) به شهرت ویژه‌ای رسید. این رمان به یکی از بهترین کلاسیک‌های ادبیات کودک تبدیل شد و تاکنون به زبان‌های مختلفی ترجمه شده است. سبک نوشتاری آدامز، روایتی حماسی دارد که شخصیت‌پردازی‌های عمیقش، دنیای حیوانات را جذاب‌تر و البته به شکلی واقع‌گرایانه به تصویر ذهن کشیده است.

سخن آخر

این نمونه افراد، تنها چند نمونه از نویسندگانی بودند که دیر شروع کردند. نویسندگان موفق فراوانی هستند که مسیر مشابه نویسندگان اشاره شده در مقاله، را طی کرده‌اند.

بنابراین با این اوصاف، جای هیچ بهانه‌ای باقی نمی‌ماند! کافی است قلمتان را بردارید و از همین اکنون شروع به نوشتن کنید، بدون شک اگر استمرار و علاقه داشته باشید، موفق می‌شوید. به این فکر کنید، شاید روزی نام شما هم در ادامه لیست نویسندگان موفق، ذکر شود، فراموش نکنید که هرگز برای شروع دیر نیست!

دیدگاهتان را بنویسید